FAQ

Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over orthomoleculaire geneeskunde en onze kliniek. Vindt u niet waar u naar zocht? Twijfel dan niet om contact met ons te nemen. We helpen u graag verder.

Algemeen

Met welke klachten kan ik terecht?

Of het nu om hoofdpijn, maag-, gewrichts- of darmklachten gaat: u kunt met bijna al uw klachten terecht bij Lifemedic. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Dat kan zowel telefonisch als via e-mail. Hier vindt u onze gegevens.

Wat betekent 'orthomoleculair'?

Ortos is Grieks voor ‘juist’ en ‘gezond’. Moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. De orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve vorm van geneeskunde waarbij volgens het principe van Hippocrates wordt gewerkt: ‘Voeding is ons medicijn, ons medicijn is voeding’.

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is gestoeld op het bovengenoemde principe van Hippocrates. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Met natuurlijke middelen wordt gestreefd het lichaam zichzelf van binnenuit te laten genezen.

Wat is levensstijl/leefstijl geneeskunde?

Levensstijl geneeskunde is bedoeld om leefstijlfactoren in kaart te brengen en zodoende te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al veel verschil maken.

Wat moet ik meenemen naar mijn (eerste) afspraak?

Als u deze nog niet geretourneerd hebt, neem dan alstublieft de intakelijst mee. U Voorts een lijst van medicatie en/of andere zaken omtrent uw medisch dossier.

Wat zijn de kosten van een consult?

Daarvoor verwijzen we u graag door naar onze tarievenpagina.

Wordt orthomoleculaire geneeskunde vergoed?

Onze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Is orthomoleculaire geneeskunde geschikt voor mij?

Ja, want orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneesvorm en maakt gebruik van natuurlijke middelen om het lichaam van binnenuit te laten genezen.

Hoe kan een behandelplan er bij jullie uitzien?

Lees meer op deze pagina.

Door wie word ik behandeld?

Door drs. John Midavaine. Hier leest u meer.

Voeding

Heb ik supplementen nodig als ik al gezond eet?

Het voedsel dat wij tegenwoordig eten bevat veel minder voedingsstoffen dan vroeger. Dan kunnen supplementen eventuele tekorten aanvullen.

Als ik supplementen nodig heb, krijg ik die dan via jullie?

Wij adviseren u graag welke middelen en merken het beste aansluiten bij uw levensstijl. Daarbij zoeken we de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Is een orthomoleculair therapeut een diëtist?

Een diëtist zal vooral letten op de dagelijkse caloriebehoefte. De orthomoleculaire geneeskunde gaat daar voorbij. Zo kijken wij niet alleen naar de caloriebehoefte, maar ook naar de manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen en afgebroken, hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert en waar er tekorten zijn. Dat kan onder meer met speeksel-, dna- en bloedtesten.

Beïnvloeden supplementen de werking van medicijnen?

Meestal niet, maar dat is afhankelijk van de medicatie die u gebruikt. In uitzonderlijke gevallen kunnen orthomoleculaire middelen en medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Vraag bij twijfel altijd om advies en vertel ons welke medicijnen u gebruikt.

Kunnen orthomoleculaire middelen mij helpen afvallen?

Dat kan zeker. Afvallen is veel meer dan een combinatie van voeding en beweging. Het psychologische aspect is misschien wel het belangrijkste. Hier vindt u meer informatie.