Behandelwijze

Ieder lichaam functioneert anders en ieder mens is uniek. Daarom is ieder behandelingstraject maatwerk. Bij Lifemedic kijken we alleen naar individuele behoeften en dat begint met een intakegesprek. Orthomoleculaire geneeskunde is complementair aan de reguliere geneeskunde. Indien van toepassing, nemen we eerdere onderzoeksresultaten mee in ons behandeltraject. Daarbij kunt u denken aan röntgenfoto’s, bloedonderzoeken en MRI’S. Met onze medische achtergrond weten we dit te interpreteren en zijn we in staat om samen te werken met uw reguliere artsen. Tijdens het intakegesprek kunnen we u uitleggen of en hoe levensstijl geneeskunde past bij de klachtenbeelden die u ervaart.

1. De intake

Ter voorbereiding op het intakegesprek sturen wij u een uitgebreide vragenlijst toe. Deze kunt u thuis op uw gemak invullen. Vervolgens kunt u uw antwoorden via e-mail insturen. De antwoorden die u geeft, helpen ons om een beeld te schetsen van hoe u zich op dit moment voelt en welke factoren (mogelijk) van invloed zijn op uw situatie. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Dat houdt vooral in dat wij de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren en met u mee te denken. Ook bespreken we de antwoorden van de vragenlijst. Als u over relevante medische documenten beschikt die u graag mee wilt nemen naar het intakegesprek, dan nodigen wij u van harte uit om dat te doen.

2. (Bloed)onderzoek

In onze praktijk kunnen wij alle bloedwaarden testen. Wij kunnen dezelfde testen doen als uw huisarts, maar bieden ook aanvullende en gespecialiseerde bloedonderzoeken aan. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste bloedtesten. Indien noodzakelijk, is het mogelijk om binnen onze praktijk gebruik te maken van diverse andere lichamelijke onderzoeken. Biofysisch, maar Lifemedic beschikt ook over speeksel-, dna- en fecesonderzoeken.

3. Verdere behandeling

Op basis van resultaten, uw wensen en hoe u zich voelt, maken we een individueel behandelplan voor u. Dat kan bestaan uit leefstijl- en voedingsadviezen, of indien noodzakelijk het doorverwijzen naar de reguliere geneeskunde. Ons eerste doel is om inzicht te krijgen in uw lichamelijke conditie. Daarna helpen we u stappen te zetten die uw conditie verbeteren zodat u zich gezonder en prettiger voelt. Uiteindelijk is het natuurlijk ons doel om u zo gezond mogelijk te houden.

Hebt u nog vragen? Bekijk hier onze antwoorden op de meestgestelde vragen.

Of klik hier om direct een afspraak te maken.