Behandelwijze

Ieder lichaam functioneert anders en ieder mens is uniek. Daarom is ieder behandeltraject maatwerk. Bij Lifemedic kijken we naar individuele behoeften en dat begint met een intakegesprek. Orthomoleculaire geneeskunde is complementair aan de reguliere geneeskunde. Indien van toepassing, nemen we eerdere onderzoeksresultaten mee in ons behandeltraject. Daarbij kun je denken aan röntgenfoto’s, bloedonderzoeken en MRI’S. Met onze medische achtergrond weten we dit te interpreteren en zijn we in staat om samen te werken met jouw reguliere arts. Tijdens het intakegesprek leggen we je uit of en hoe leefstijlgeneeskunde past bij het klachtenbeeld dat jij ervaart.

1. De intake

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Dat houdt vooral in dat wij de tijd nemen om naar jouw verhaal te luisteren en met jou mee te denken. Je krijgt van ons een uitgebreide vragenlijst, die je thuis op je gemak kunt invullen. Vervolgens kun je je antwoorden via een e-mail insturen. De antwoorden die je geeft, helpen ons om een beeld te schetsen van hoe jij je op dit moment voelt en welke factoren (mogelijk) van invloed zijn op jouw situatie. De antwoorden van de vragenlijst behandelen we tijdens het vervolg consult. Als je over relevante medische documenten beschikt die je graag mee wilt nemen naar het intakegesprek, neem ze gerust mee.

2. (Bloed)onderzoek

In onze praktijk kunnen wij alle bloedwaarden testen. Wij kunnen dezelfde testen doen als jouw huisarts, maar bieden daarnaast een scala aan aanvullende en gespecialiseerde bloedonderzoeken aan. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste bloedtesten. Indien noodzakelijk, is het mogelijk om ook gebruik te maken van diverse andere lichamelijke onderzoeken. Biofysisch, maar Lifemedic beschikt ook over speeksel-, dna- en fecesonderzoeken

3. Verdere behandeling

Op basis van resultaten, jouw wensen en hoe jij je voelt, maken we een individueel behandelplan voor jou. Dat kan bestaan uit leefstijl- en voedingsadviezen, of indien noodzakelijk het doorverwijzen naar de reguliere geneeskunde. Ons eerste doel is om inzicht te krijgen in jouw lichamelijke conditie. Daarna helpen we je stappen te zetten die jouw conditie verbeteren, zodat jij je gezonder, energieker en prettiger voelt. Uiteindelijk is het natuurlijk ons doel om jou zo gezond mogelijk te houden.

Heb je nog vragen? Bekijk hier onze antwoorden op de meestgestelde vragen.

Of klik hier om direct een afspraak te maken.