‘Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van darmklachten.’

Darmklachten

Onze darmen vormen een belangrijk onderdeel van het verteringsproces. Ze zorgen ervoor dat voedingsstoffen opgenomen worden en afvalstoffen correct verwijderd worden. Ondanks hun belangrijke functie kan het voorkomen, dat de darmen hun werk niet altijd perfect uitvoeren. In dat geval kunnen er darmklachten ontstaan. Darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms omdat je wat verkeerd gegeten hebt, soms doordat je teveel stress hebt, maar het kan ook zijn dat je immuunsysteem niet goed werkt. Darmen en darmklachten zijn altijd taboe onderwerpen. Bijna 2 miljoen mensen hebben last van darmklachten.

Om de oorzaak van deze klachten te achterhalen is een multidisciplinaire aanpak nodig. Bij Lifemedic zijn we gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak van deze klachten en komen we snel tot een goed resultaat. Naast een combinatie van verschillende onderzoeken maken wij ook gebruik van de ImuPro test. Deze IgG meting heeft betrekking op het immuunsysteem en geeft namelijk ook aan op welke voedingsstoffen het lichaam intolerant is.

Wacht bij klachten niet te lang en neem contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen.

 

Meer over darmklachten

Darmklachten kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben. Het evenwicht in de darmen kan verstoord raken door slechte of verkeerde voeding, veel alcoholmisbruik, medicatie, besmetting, bacteriële infecties of darmparasieten. Ook psychische klachten kunnen een oorzaak zijn. De darm en de hersenen communiceren voortdurend met elkaar. Dat verklaart het verband tussen een verstoorde darmwerking en bijvoorbeeld stress, depressie en gedragsproblemen (ADHD, Autisme, enz.) Ook onbalans in de maag en de lever geeft een wisselwerking met de darm. Zelfs geblokkeerde wervels in de wervelkolom kunnen darmklachten geven.

Bij Lifemedic doen we verschillende testen en onderzoeken om achter de oorzaak te komen. Wanneer de oorzaak is vastgesteld, kan door de juiste interventie het evenwicht in darmen weer hersteld worden en zijn de darmklachten verdwenen.

Wat te doen?

  • Goed kauwen. Hoe beter je kauwt, des te minder je maag/darmstelsel hoeft te werken.
  • Eet niet teveel.
  • Eet niet teveel verzadigde vetten en simpele suikers oftewel snelle koolhydraten.
  • Vermijd synthetische E- nummers. Dit zijn E nummers met stoffen die ook in de natuur voorkomen, zoals bijvoorbeeld citroen/citroenzuur en bietensap. Anders gezegd komen natuurlijke E-nummers van plantaardige, dierlijke en minerale afkomst.
  • Eet gevarieerd.
  • Eet voldoende groenten, fruit en eiwitten. Deze stimuleren namelijk je enzym-productie en helpen zo om darmproblemen te voorkomen.
  • Eet voldoende voedingsvezels . Deze zitten met name in groenten, fruit en granen.
  • Drink voldoende water. Minstens drie glazen water per dag.
  • Vermijd stress.
  • Beweeg voldoende. Door voldoende beweging zal de darmfunctie gestimuleerd worden.

 

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van jouw levensstijl? Met leefstijlgeneeskunde kunnen wij je op de juiste weg helpen. 

Andere veelvoorkomende aandoeningen

Niet herkenbaar, maar wel last van andere klachten? Ook dan ben je bij ons meer dan welkom.
Lifemedic bekijkt altijd per persoon wat het lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te presteren.
Burnout
Stress
Migraine
Migraine
Moeheid
Slape-
loosheid
Darm-
klachten
Hulp bij
afvallen
Choles-
terol
Kramp