Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over orthomoleculaire geneeskunde en onze praktijk. Zit het antwoord er niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons te nemen. We helpen je graag verder.

Algemeen

Of het nu om hoofdpijn, maag-, gewrichts- of darmklachten gaat: je kunt met bijna al je klachten terecht bij Lifemedic. Neem gerust contact met ons en plan een intake.

Orthos is Grieks voor ‘juist’ en ‘gezond’. Moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. De orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve vorm van geneeskunde, waarbij volgens het principe van Hippocrates wordt gewerkt: ‘Voeding is ons medicijn, ons medicijn is voeding’. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Met natuurlijke middelen wordt gestreefd het lichaam zichzelf van binnenuit te laten genezen.

Leefstijlgeneeskunde is bedoeld om leefstijlfactoren in kaart te brengen en zodoende te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al heel veel verschil maken.

Indien dit aan de orde is, een lijst van medicatie en/of andere zaken omtrent je medisch dossier.

Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze tarievenpagina.

Onze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Ja, want orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneesvorm en maakt gebruik van natuurlijke middelen om het lichaam van binnenuit te laten genezen.

Dat is afhankelijk van je klachten en je wensen.

Voeding

Het voedsel dat wij tegenwoordig eten bevat veel minder voedingsstoffen dan vroeger. Dan kunnen supplementen eventuele tekorten aanvullen.

Een diëtist zal vooral letten op de dagelijkse caloriebehoefte. De orthomoleculaire geneeskunde gaat daar voorbij. Zo kijken wij niet alleen naar de caloriebehoefte, maar ook naar de manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen en afgebroken, hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert en waar er tekorten zijn. Dat kan onder meer met speeksel-, dna- en bloedtesten.

Meestal niet, maar dat is afhankelijk van de medicatie die je gebruikt. In uitzonderlijke gevallen kunnen orthomoleculaire middelen en medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Vraag bij twijfel altijd om advies en vertel ons welke medicijnen je gebruikt.

Dat kan zeker. Afvallen is veel meer dan een combinatie van voeding en beweging. Het psychologische aspect is misschien wel het belangrijkste.

Hier vind je meer informatie.