Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Frequently asked questions

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over orthomoleculaire geneeskunde en onze kliniek. Vind je niet waar je naar zocht? Twijfel dan niet om contact met ons te nemen. We helpen je graag verder.

Algemeen

Of het nu om hoofdpijn, maag-, gewrichts- of darmklachten gaat: je kunt met bijna al je klachten terecht bij Lifemedic. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Dat kan zowel telefonisch als via e-mail. Hier vind je onze gegevens.

Orthos is Grieks voor ‘juist’ en ‘gezond’. Moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. De orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve vorm van geneeskunde waarbij volgens het principe van Hippocrates wordt gewerkt: ‘Voeding is ons medicijn, ons medicijn is voeding’.

Orthomoleculaire geneeskunde is gestoeld op het bovengenoemde principe van Hippocrates. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Met natuurlijke middelen wordt gestreefd het lichaam zichzelf van binnenuit te laten genezen.

Levensstijl geneeskunde is bedoeld om leefstijlfactoren in kaart te brengen en zodoende te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al veel verschil maken.

Als je deze nog niet geretourneerd hebt, neem dan a.u.b. de intakelijst mee. Voorts een lijst van medicatie en/of andere zaken omtrent je medisch dossier.

Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze tarievenpagina.

Onze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Ja, want orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneesvorm en maakt gebruik van natuurlijke middelen om het lichaam van binnenuit te laten genezen.

Door John Midavaine. Hier lees je meer.

Voeding

Het voedsel dat wij tegenwoordig eten bevat veel minder voedingsstoffen dan vroeger. Dan kunnen supplementen eventuele tekorten aanvullen.

Wij adviseren je graag welke middelen en merken het beste aansluiten bij jouw levensstijl. Daarbij zoeken we de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een diëtist zal vooral letten op de dagelijkse caloriebehoefte. De orthomoleculaire geneeskunde gaat daar voorbij. Zo kijken wij niet alleen naar de caloriebehoefte, maar ook naar de manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen en afgebroken, hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert en waar er tekorten zijn. Dat kan onder meer met speeksel-, dna- en bloedtesten.

Meestal niet, maar dat is afhankelijk van de medicatie die je gebruikt. In uitzonderlijke gevallen kunnen orthomoleculaire middelen en medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Vraag bij twijfel altijd om advies en vertel ons welke medicijnen je gebruikt.

Dat kan zeker. Afvallen is veel meer dan een combinatie van voeding en beweging. Het psychologische aspect is misschien wel het belangrijkste. Hier vindt u meer informatie.