Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Veel gestelde vragen
Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over orthomoleculaire geneeskunde en onze praktijk. Zit het antwoord er niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons te nemen. We helpen je graag verder.
Algemeen
Met welke klachten kan ik terecht?
Of het nu om hoofdpijn, maag-, gewrichts- of darmklachten gaat: je kunt met bijna al je klachten terecht bij Lifemedic. Neem gerust contact met ons op en plan een intake.
Wat is orthomoleculaire geneeskunde?
Orthos is Grieks voor ‘juist’ en ‘gezond’. Moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. De orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve vorm van geneeskunde, waarbij volgens het principe van Hippocrates wordt gewerkt: ‘Voeding is ons medicijn, ons medicijn is voeding’. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Met natuurlijke middelen wordt gestreefd het lichaam zichzelf van binnenuit te laten genezen.
Wat is leefstijlgeneeskunde?
Leefstijlgeneeskunde is bedoeld om leefstijlfactoren in kaart te brengen en zodoende te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al heel veel verschil maken.
Wat moet ik meenemen naar mijn (eerste) afspraak?
Indien dit aan de orde is, een lijst van medicatie en/of andere zaken omtrent je medisch dossier.
Wat zijn de kosten van een consult?
Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze tarievenpagina.
Wordt orthomoleculaire geneeskunde vergoed?
Onze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.
Is orthomoleculaire geneeskunde geschikt voor mij?
Ja, want orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneesvorm en maakt gebruik van natuurlijke middelen om het lichaam van binnenuit te laten genezen.
Hoe ziet een behandelplan eruit?
Lees meer op deze pagina.
Door wie word ik behandeld?
Dat is afhankelijk van je klachten en je wensen.
Voeding
Heb ik supplementen nodig als ik al gezond eet?
Het voedsel dat wij tegenwoordig eten bevat veel minder voedingsstoffen dan vroeger. Dan kunnen supplementen eventuele tekorten aanvullen.
Is een orthomoleculair therapeut een diëtist?
Een diëtist zal vooral letten op de dagelijkse caloriebehoefte. De orthomoleculaire geneeskunde gaat daar voorbij. Zo kijken wij niet alleen naar de caloriebehoefte, maar ook naar de manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen en afgebroken, hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert en waar er tekorten zijn. Dat kan onder meer met speeksel-, dna- en bloedtesten.
Beïnvloeden supplementen de werking van medicijnen?
Meestal niet, maar dat is afhankelijk van de medicatie die je gebruikt. In uitzonderlijke gevallen kunnen orthomoleculaire middelen en medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Vraag bij twijfel altijd om advies en vertel ons welke medicijnen je gebruikt.
Kunnen orthomoleculaire middelen mij helpen afvallen?
Dat kan zeker. Afvallen is veel meer dan een combinatie van voeding en beweging. Het psychologische aspect is misschien wel het belangrijkste.