Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Frequently asked questions

Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen over orthomoleculaire geneeskunde en onze kliniek. Vindt u niet waar u naar zocht? Twijfel dan niet om contact met ons te nemen. We helpen u graag verder.

Algemeen

Of het nu om hoofdpijn, maag-, gewrichts- of darmklachten gaat: u kunt met bijna al uw klachten terecht bij Lifemedic. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Dat kan zowel telefonisch als via e-mail. Hier vindt u onze gegevens.

Orthos is Grieks voor ‘juist’ en ‘gezond’. Moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. De orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve vorm van geneeskunde waarbij volgens het principe van Hippocrates wordt gewerkt: ‘Voeding is ons medicijn, ons medicijn is voeding’.

Orthomoleculaire geneeskunde is gestoeld op het bovengenoemde principe van Hippocrates. Er wordt gekeken naar het lichaam als geheel. Met natuurlijke middelen wordt gestreefd het lichaam zichzelf van binnenuit te laten genezen.

Levensstijl geneeskunde is bedoeld om leefstijlfactoren in kaart te brengen en zodoende te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al veel verschil maken.

Als u deze nog niet geretourneerd hebt, neem dan alstublieft de intakelijst mee. Voorts een lijst van medicatie en/of andere zaken omtrent uw medisch dossier.

Daarvoor verwijzen we u graag door naar onze tarievenpagina.

Onze behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Ja, want orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneesvorm en maakt gebruik van natuurlijke middelen om het lichaam van binnenuit te laten genezen.

Door drs. John Midavaine. Hier leest u meer.

Voeding

Het voedsel dat wij tegenwoordig eten bevat veel minder voedingsstoffen dan vroeger. Dan kunnen supplementen eventuele tekorten aanvullen.

Wij adviseren u graag welke middelen en merken het beste aansluiten bij uw levensstijl. Daarbij zoeken we de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een diëtist zal vooral letten op de dagelijkse caloriebehoefte. De orthomoleculaire geneeskunde gaat daar voorbij. Zo kijken wij niet alleen naar de caloriebehoefte, maar ook naar de manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen en afgebroken, hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert en waar er tekorten zijn. Dat kan onder meer met speeksel-, dna- en bloedtesten.

Meestal niet, maar dat is afhankelijk van de medicatie die u gebruikt. In uitzonderlijke gevallen kunnen orthomoleculaire middelen en medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Vraag bij twijfel altijd om advies en vertel ons welke medicijnen u gebruikt.

Dat kan zeker. Afvallen is veel meer dan een combinatie van voeding en beweging. Het psychologische aspect is misschien wel het belangrijkste. Hier vindt u meer informatie.