Het immuunsysteem is het verdedigingssysteem tegen Corona!

Leefstijlziekten en het Coronavirus

De link tussen een ernstig verloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten wordt steeds duidelijker. Uit RIVM-cijfers blijkt dat meer dan 70 % van de patiënten die overleden zijn aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had.

Leefstijlziekten worden veroorzaakt door:

  • ongezonde voeding
  • te weinig bewegen
  • te veel stress
  • onvoldoende slaap.
  • Hierdoor is het immuunsysteem vaak al uitgeput vóór de besmetting.

 

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde publiceert een notitie van de recente wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen corona, leefstijlziekten, weerstand en stofwisseling. Bij obesitas en diabetes type 2 en hart – en vaatziekten is de stofwisseling ontregeld. Als die ontregeling langdurig is, veroorzaakt dat een chronisch ontstekingsproces. En dat veroorzaakt op zijn beurt een uitputting van het immuunsysteem.

Verdediging tegen Corona

Het immuunsysteem of afweersysteem is het verdedigingssysteem tegen het coronavirus. Als het systeem al bij voorbaat is uitgeput dan zal dit uiteraard gevolgen hebben voor de bestrijding van het virus. Het is daarom heel belangrijk dat het immuunsysteem optimaal functioneert. Een gezonde voeding, meer bewegen, matig met alcohol en minder stress zijn dus de belangrijkste factoren om uw immuunsysteem te optimaliseren. Dus pak uw leefstijl aan op alle gebieden. Weet u niet hoe u dit moet aanpakken, zorg dan dat u ondersteuning of hulp krijg van een professional die hier alle verstand van heeft.

Lifemedic is gespecialiseerd in alle leefstijlziekten. We kunnen ook u begeleiden om uw immuunsysteem weer optimaal te laten functioneren.

Hebt u nog vragen? Bekijk hier onze antwoorden op de meestgestelde vragen.

Of klik hier om direct een afspraak te maken.

Meest voorkomende klachten

Regelmatig krijgen wij bij Lifemedic vragen omtrent bepaalde klachten en aandoeningen die voortvloeien uit een verstoorde leefstijl. De meest voorkomende ziet u hieronder, klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Ervaart u andere klachten? Ook dan bent u meer dan welkom voor een oriënterend gesprek. Lifemedic bekijkt altijd per persoon wat het lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren.

Burnout
Stress
Migraine
Migraine
Moeheid
Slape-
loosheid
Darm-
klachten
Hulp bij
afvallen
Choles-
terol
Kramp